Sluta lägg er i andras liv!!!

Vad trött jag blir på folk som säger åt oss vad vi får och får inte göra.
Vi har väl all rätt att göra vad vi vill och umgås med vilka vi vill. Vi är vuxna människor. vi säger inte åt andra vad de får göra och inte göra. Så länge vi inte skadar någon då.
Alla måste få uppleva och lära sig av sina egna erfarenheter. Bara för att någon haft en dålig erfarenhet behöver ju inte betyda att vi ska ha det. Bara för att ni inte gillar den människan behöver inte betyda att vi gör det. alla får ju olika intryck.
Jag är trött på att folk säger att så kan du inte göra. Låt mig försöka och lyckas det inte så är det ju bara jag som lär mig av det. Jag har nu gett mig sjutton på att klara detta och då ska jag försöka och hoppas också.
Uppmuntra och ge stöd istället.
Se över era liv och se vad ni saknar och fösök uppnå det målet istället för att säga åt mig att jag inte kan uppnå mitt. Till vissa vill jag bara säga åt er att skaffa ett eget liv eftersom ni verkar ju inte ha något bättre för er än att klaga på mitt. Städa ert eget skåp först...
Jag ger gärna råd och stöd till vänner och familj men det är mest om de ber om det. Eller om jag är rädd att de ska skada sig på nått sätt. Men de får i slutändan välja själv och jag finns där hur det än går. Aldrig att jag skulle hindra dem från något. Man lever ju bara det här livet en gång.

Så nu har jag fått skriva av mig ordentligt nu mår jag bra igen:)


Underbara barn överallt

Fantastisk vecka. Först tre dagar i svinkalla sollefteå (-35 C) där alla tog emot mig med varm famn som tur va.
Sedan ner till Sundsvall i 5 dagar.
Började första dagen med att åka ut till min kusin Jenny och hennes sambo. De var snälla nog att ta emot mig för alla dessa dagar. Där var också deras 1 åriga dotter Julia som är så söt men väldigt blyg så det blev ju en utmaning. Men till min stora glädje säger hon iallfall Anli:) Hon som knappt säger mamma och pappa. Under veckan kom hon underfund med att jag sov väl mest (var uppe tio) så nu när hon ser någon som sover säger hon Anli.
På kvällen var det middag och utgång med tjejerna. GUUUUD vad roligt det var. Underbara Tezz hade lagat 3 rätters middag och vi var sju tjejer som drack och åt och pratade minnen. Tack till Petra, Tezz, Sandra, Anna, Cilla och Jenny för en underbar kväll. Träffade även ett gammalt ex till mig vi var tillsammans för 15 år sedan och det var också kul att höra vad han hade för sig. Jag drack hur mycket som helst och blev inte det minsta full. Det snurrade inte ens när jag lade mig. Måste vara den Norrländska luften.
Söndagen blev lugn med mat på Max och ett snabbt besök till moster Lena.
Måndagen blev det mer barn. Då åkte jag hem till Petra och hennes son Neelix och där var också Tezz med hennes son Edwin. Söööööta och goa. Luktar bäbis också. Bite Line blev det till lunch. Sedan blev det fika med kusin på stan.
Tisdagen åkte jag och hälsade på min älskade mommi. Det gör lika ont varje gång eftersom hon är lite förvirrade men hon blev väldigt glad att se oss. Min andra kusin (jag har ju 14st) Sara och hennes dotter Felicia 1 år följde med och gissa vad hon lärde sig att säga... Anli:) Mitt namn verkar vara kul. Resten av dagen spenderade jag med Sara och Felicia för att sedan hämta upp Saras Sambo och Jenny för att åka hem till Jenny och laga middag till allihopa. Jag älskar att skämma bort dem när jag är här. Jag tycker det är så svårt att få dem att förstå hur mycket jag uppskattar allt de gör för mig. Att kunna säga det räcker inte för mig. Jag älskar verkligen min släkt.
På onsdagen kom Anna och hämtade mig och tog med mig hem till ett hus med 4 lite större barn. Oj vilket liv eftersom en av barnen var lite sjuk och den andra hyperaktiv idag så klart:) Men alla är så rara och goa ändå.
I morgon ska jag till en kille som gör akupunktur och efter det blir det en fika på stan med tjejerna. Sedan blir det flyg hem till Göteborg.
Jag saknar verkliogen min man Andreas så det gör ont just nu. 8 dagar är en lång tid att vara borta från honom. Nätterna är ju värst. Men snart så...

Tack allihopa för en underbar tid.

Åker norrut

Om ca två timmar sitter jag på tåget mot Sollefteå. 10 dagar av att njuta och ta det lungt. Hälsa på mor och far och ta det lungt, väldigt lungt, det är ju ändå Sollefteå:) Vill ju även träffa min goa moster och familj.
På lördag drar jag ner till Sundsvall och ska bo hos min snälla kusin Jenny med man och barn. Snällt att ta emot en vilsen göteborgare i sitt hem tycker jag.
På lördag kväll blir det väldigt roligt. Då har tjejerna i gamla gänget samlat ihop sig och ska göra stan osäker åter igen. Det har ju ändå varit ganska lungt där nu i några år. Så nu får Sundsvall se upp. Får se hur de nyblivna mammorna klarar av att dricka nu bara. De har ju ändå haft nästan ett år på sig att förbereda sig:) Annars får väl jag ta hand om dem, precis som i gamla dagar. Skämtar bara tjejer. Ser så otroligt mycket fram emot detta.

En sväng och hälsa på mormor också blir det. Lite jobbigt att det blir första gången sen morfars begravning men hon lever ju i sin egna lilla värld som verkar vara ett ganska trevligt ställe faktist.

På tal om släkt så verkar det som min har tagit över spelen på Facebook. Ganska roligt att vi tycker om samma spel. Vi är ju några stycken som sitter där nu. Lite spelberoende är man nog.

Får se om jag skriver något från Norrland...

Nyårsfirande och bröllopsdag

Guud vad trött jag är. Men nu är vi iallfall hemma igen.
Nyårsafton var mysigt även om våra förväntningar kanske inte uppfylldes men så är det alltid tycker jag. Man har för stora förväntningar och sedan blir man besviken. Detta är man ju så medveten om och ändå gör man det.
Iallfall...
Båten avgick från Göteborg kl 9:00 på nyårsafton. Vi var framme i fredrikshamn kl 12:00. Vi checkade in och gick sedan ut för att göra stan. Nackdelen var däremot att allt var stängt. Gatan som vi gick å¨hade massa roliga detaljer som tex en snowboard på fjäder och en sak man kunde stå och snurra på, självklart skulle jag upp på den och klev av spyfärdig och yr. Tills slut hittade vi iallfall en öppen bar. där slog vi ihjäl någon timme innan vi tjejer gick upp på rummet och tog en siesta. Jag blev väldigt besviken på min man som stannade kvar och spelade biljard istället för att följa med mig och skåla med vinet vi inhandlat för att fira vår bröllopsdag. Så när han dök upp 1 timme senare (Då skulle jag får håret fixat) fick han sig en utskällning. Som tur var insåg han problemet och gottgjorde mig så kvällen blev bra där ändå. Stylade (av Rebecca) och snygga troppade vi ner till matsalen där det serverades en halvbra middag. Men sälsskapet var ju trevlig och vi skrattade och myste. Sedan tog några av oss faktist en liten siesta till innan vi gick till Nattklubben. Den nyrenoverade nattklubben som skulle ha nypremiär... Detta var inte fallet utan denna nattklubb låg i en sunkig källare och var inte ett dugg renoverad. Stena Line har alltså ljugit för oss om detta, de har även sagt när vi bokat biljetter att det är nästan fullt och att nästan ingen var över 35 i ålder. Det visade sig vara inte ens halvfullt och medelåldern var nog runt 50. Får man göra så? Ljuga så grovt för att får biljetter sålda. Fy skäms Stena Line.

Inget nyårslöfte i år heller... Jag ska njuta av livet och bara hoppas att alla nära och kära har det bra. Våra vänner sticker imorgon på en sex veckors resa till Tahiland så de får nog ta del av våra tankar ett bra tag framöver.

Emma och Calle ha så jätteroligt!!!

RSS 2.0