helvetes veckan

Det är det här. Veckan när man blir besviken, hoppet försvinner och förtvivlan infinner sig. Och som ett brev på posten vaknade jag med världens mensvärk. Denna veckan fasar man för varje gång man gör IVF.
Även denna gången försvann allt hopp.

Jag vet vad ni säger. Sluta inte hoppas och ge inte upp. Men detta tecken som jag känner är tyvärr för tydligt för att ignoreras.

Det är kört!

Inget går som det ska.

Vi lyckades inte frysa denna gång heller och jag har massor med kramper i magen som jag ine borde ha känns det som. Faan också minst sagt!!!!

då så!

4 st fick vi ut. 2 klarade sig och blev så fina så de knappt kunde välja vilket de skulle sätta in. Men nu sitter det där igen då. Det andra gick iväg för frysning så vi får besked om det i veckan. I slutet på mars vet vi resultatet då.

Imorgon...

ska vi i och plocka ut äggen. De få som vi hade. Vi var inne i torsdags och fick de glada nyheterna att 10 ägg syntes på bilden. Bättre än någonson. Så åkte vi in igen på söndagen för en andra kolla och bara 4 var stora nog att ens ta ut :(  Varför blir det mindre och mindre för varje gång när vi ökar doserna. Inte ens läkaren hade ett bra svar på det.
Nu har jag förberett mig så bra det går för morgondagen men man fasar ju ändå. Tankarna är nu många, om vi får ut så få ägg är ju chansen mindre att något blir befruktat, chansen är ännu mindre att vi lyckas frysa något så vi får en chans till. Sedan kommer tankarna hur vi ska klara det ekonomiskt om vi måste betala för våra försök. Detta är ju inte billigt.

Usch

Lite vad vi gör

Tänkte visa lite vad vi har gjort de senaste månadena. Bilderna kan vara lite stötande för de som är känsliga så tänk på det.

Detta är nässprayen som jag har tagit. Tre gånger per dag i ca 10 dar. Den atr bort alla befintliga hormoner i kroppen och man går in i ett slags klimakterie. Svettningar, illamående har jag haft som biverkning till detta.


Sedan är det då sprutan. Som ni ser är nålen extremt liten och smal så den gör inte särskilt ont. Om man inte tar den i en nerv. Blöder lite gör jag också. Man ställer in mängden genom att skruva på botten av pennan. Sprutan tas i magen på olika ställen under naveln. En varje kväll samma tid i ca 7 daga. Jag tog först 200 mg men nu är dosen uppe i 325 mg.

Denna spruta tar jag bara denna gång. Den är enbart för att hindra att jag får ägglossning i förtid. Tas samtidigt som pennsprutan. Den här nålen är inte lika rolig.

Sista sprutan. Denna tar man två dagar innan äggplock. Den får igång ägglossningen.

Så är det dags för äggplock. Man får lugnande i armen och jag får även en spruta smärtstillande i varje äggstock eftersom jag är extra känslig. Sedan sticker de in en annan spruta (den övre) och "suger" ut äggen. För mig är detta extremt smärtsamt men jag har hört många som knappt känner det.

Så här ser sedan ägget ut när det förs tillbaka in igen. Den ska ha delat sig i fyra celler. Detta visar de på skärmen innan den sätts in. Införandet känns inte alls och man får se på en monitor när ägget lägger sig på plats. Den lyser som en liten stjärna när den ligger där.

Och detta hoppas vi resultatet ska bli nu då!!!

Då kör vi åter igen!

Behöver väl inte skriva mer än så.

RSS 2.0